De therapeuten van Psychoadvies

Wij zijn Monique Kouwenberg, Petra de Vries en Marina Heldoorn en wij willen ons graag aan je voorstellen.

Monique Kouwenberg

        Monique Kouwenberg

 

Als 18 jarig meisje ben ik de 3-jarige opleiding tot operatie-assistente gaan volgen, nieuwsgierig als ik was naar techniek om het lichaam te ontleden en weer te genezen. De medische wetenschap ging en gaat uit van genezing door het zieke deel eruit te verwijderen, waarbij ook de operatietechnieken zich steeds verder hebben ontwikkeld en verfijnd. Hoe interessant dit vak ook was; het hield zich alleen bezig met het lichamelijke aspect van mensen. Maar juist het geestelijke deel van de mens trok mij steeds meer: hoe werkt de geest? Wat is de invloed op het lichaam? Waarom doe ik zoals ik doe? Talloze vragen, die ik graag beantwoord wilde. Ik heb de 4 jarige opleiding bij IMET gedaan: een eclectische opleiding, gespecialiseerd in angst-, dwang-, eet- en identiteitsproblematiek. Vele technieken, zoals cognitieve therapie, hypnotherapie, NLP en de mentaal-emotieve training, waren onderdeel van deze opleiding. Inmiddels ben ik al jaren register hypnotherapeut, ingeschreven bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, en heb ik mij op vele vlakken bijgeschoold, zoals EMDR, maar heb ik mij gespecialiseerd in hoog gevoelige mensen, de HSPers of te wel High Sensitive Persons. Hoe kan je omgaan met je hooggevoeligheid en hoe kun je patronen omzetten zodat ze beter bij jou passen, zodat je weer kunt gaan leven ipv overleven, stil luisterend naar de cliënt (mens), die het niet fout doet, maar het slechts niet goed heeft geleerd. Mijn eigen ervaring en leerschool in het leven als HSPer is hierbij van nut. Ook in 2017 wordt de therapie nog steeds gedeeltelijk vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen. Ik voldoe aan de steeds strengere eisen hiervan.

Petra de Vries

 

Iedere verandering begint met een eerste stap. In vrijwilligerswerk ben ik situaties tegen gekomen waarin ik graag de beschikking had gehad over kennis van gesprekstechnieken. De aanleiding voor mij een eerste stap te zetten en bij de Academie voor Coaching en Counselling (ACC) een jaar opleiding te gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik mij de basistechnieken voor coaching en counselling eigen gemaakt. Dit heeft mijn belangstelling en interesse in de mens en zijn drijfveren verder geprikkeld. Voor meer verdieping in therapievormen, te gebruiken bij allerlei soorten problematiek, ben ik de 4-jarige IMET opleiding gaan volgen. Een waardevolle opleiding die me gevormd heeft als therapeut. Bij IMET is hypnotherapie een belangrijke therapievorm. Ik heb mij in de hypnotherapie gespecialiseerd door de opleiding Hypnotherapie en Integrale psychosociale therapie bij de academie Hypnos te voltooien. Mijn minor bij de academie Hypnos is de opleiding tot NLP practioner geweest. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een vorm van praktische psychologie met technieken voor persoonlijke verandering en communicatie. Blijvend geïnteresseerd in aanvullende technieken en behandelvormen heb ik in 2016 het certificaat Prikkelbare Darm Syndroom Therapeut behaald. Een waardevolle therapeutische aanvulling voor mensen met een medisch onverklaarbare pijn in het darmgebied. Tijdens deze opleidingen heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. In juli 2015 ben ik mijn eigen praktijk Metamare aan huis gestart op Texel.

Marina Heldoorn

Marina Heldoorn

 

Ik ben als verpleegkundige opgeleid in Amsterdam, daarna volgde de opleiding tot operatieassistent. Het niet kunnen begrijpen wat er in de menselijke geest allemaal omgaat, en het niet kunnen begrijpen waarom een mens bepaalde dingen doet die hij eigenlijk niet wil, heeft mij doen besluiten een studie te gaan volgen waarbij de innerlijke belevingswereld op de voorgrond staat. Ik volgde de opleiding tot hypno-, regressie- en reïncarnatietherapeut aan het ATMA instituut in Amersfoort, waar ik in 1999 afstudeerde.
Daarna besloot ik een N.L.P. opleiding in Hoofddorp te gaan volgen, om mijn gesprekstechnieken uit te breiden. In 2001 volgde ik de opleiding tot mentaal-emotief-trainer bij de Stichting IMET. Dit instituut is gespecialiseerd in het behandelen van eet-, angst-, dwang- en identiteit stoornissen.
In 2006 volgde ik de opleiding tot PMA coach, PMA staat voor Progressive Mental Alignment(in balans brengen). In 2007 is EFT level 1 er aan toegevoegd.

In 2014 heb ik mij weer bijgeschoold in de EMDR

De therapeuten van Psychoadvies zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH

© 2016 Psychoadvies. Alle rechten voorbehouden.