Mentaal Emotieve Training

De Nederlandse psycho-sociaal therapeut Rob Zondag ontwikkelde de Mentaal Emotieve Training. Hij werd ge├»nspireerd door de behandelmethode van eetstoornissen door de Canadese psycholoog Peggy Claude Pierre. De Mentaal Emotieve Training legt zich vooral toe op het behandelen van mensen met een angst-, paniek-, dwang-, identiteits- of eetstoornis.

De meeste mensen die we behandelen met de M.E.T. zijn hooggevoelig, zij zitten fundamenteel anders in elkaar dan de doorsnee mens, wat echter nooit bij hen ontdekt is. Ze ervaren bewust of onbewust dat ze niet gehoord, niet begrepen en niet gerespecteerd zijn.
Meestal is er sprake van aangeleerd gedrag dat niet aansluit op de persoonlijke oorspronkelijke kenmerken en kwaliteiten van de persoon. Hierdoor ontstaat verlies aan eigen identiteit, dat leidt tot angsten en compensaties.
De Mentaal-Emotieve Training richt zich op het herstel van de identiteit en op het hervinden van de oorspronkelijke eigen kwaliteiten. Angsten en compensatiegedrag zijn dan steeds minder nodig. Daarvoor in de plaats komen eigen gedrag en eigen doelen die beter aansluiten op het belevingssysteem van de persoon.

 

Lees meer over:

Identiteitsstoornis

Angststoornissen

Dwangstoornissen

overgewicht-en-eetstoornissen

 

De therapeuten van Psychoadvies zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH

┬ę 2016 Psychoadvies. Alle rechten voorbehouden.